Kauaküpsetatud lambapraad kartulipudru ja seenekastmega

Põneva nimega sous vide ehk low & slow meetodi juured on Prantsusmaal. Madalal temperatuuril veevannis vaakumpakendis pikaajaliselt küpsev liha jääb eriliselt pehme ja mahlane. Tänaseks on see 1970-ndatel leiutatud tippkokkade saladus jõudnud restoraniköökidest kodusele õhtusöögilauale. Sous vide viisil valmistatud Oskari lambapraad on mahlane, maitse- ja toitainerikas ning aromaatne roog. Jälgi pakendil toodud juhiseid ja võid õnnestumises kindel olla.
Maitsvaks õhtusöögiks valmista lambaliha juurde klassikaline kartulipuder ja põnev seenekaste. Toitva roa juurde paku kindlasti salatit!

Küpseta lambapraad vastavalt pakil toodud juhistele. Selleks kulub ca 30 minutit. Kui praad valmis, nirista maitsev leem eraldi kausikesse.

Seenekastmeks on Sul vaja:
oliivõli
200g seeni (šampinione näiteks)
1 sibul
2 spl head palsamiäädikat
1 spl sinepit
1 tl suhkrut
Kuumuta pannil sibul kulseks, lisa sektoriteks lõigatud seened. Sega väikses kausis äädikas, sinep ja suhkur, lisa pannile. Nirista juurde praeleem. Kuumuta hetk, et kaste kokku keeks.

Kartulipudruks on Sul vaja:
1 kg kartulit
2 dl sooja piima
50 g võid
soola
Koori ja poolita kartulid, keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. Vala vesi ära ja lase kartulitel potis veidi auruda. Tambi kartulid pudrunuiaga katki, lisades samal ajal vähehaaval kuum piim ja tükeldatud või (soovi korral oliivõli). Klopi puder puulusikaga mõnusalt kohevaks. Maitsesta soolaga.

Serveeri liha ja kartulipudru juurde ahjujuurikaid ja/või värsket salatit!