Hautatud punane kapsas eelküpsetatud pardikoibadega
Kohe on käes teine advent ja nagu Tuuli oma blogis kirjutab, on täpselt paras aeg tuppa veidi jõululõhna lasta. Millal siis ikka süüa verivorsti või jõulukapsast, sekka ka pidulikumat pardikoiba või siis hoopis sooja salatit?
Kui pardikoibade valmistamine on tavaliselt üsna pikka etteplaneerimist vajav ettevõtmine, siis meie eelküpsetatud pardikoibade puhul valmib roog kiiresti. Nii jääb rohkem aega lisanditele pühenduda. Pardikoibade juurde sobivad hästi magusa alatooniga lisandid. Punane kapsas on puhas klassika, mille juurde maitseb hästi Hasselbacki bataat. Tuuli lihtsad ja ilma suurema vaevata lisandid aitavad kogu söömaaja väiksemat sorti pidulauaks vormistada.
Lisaks punasele kapsale ja bataadile valmistas Tuuli veel ühe põneva sooja salati, mille retsepti postitame õige pea.
Loe, mida maitsvaks õhtusöögiks vajad siitsamast või klikka
https://tuuliretseptid.ee/…/verikakisalat-rostitud-korvits…/
Jagub 6-le
Sul on vaja:
• 2 pakki Oskar Lihatööstuse eelküpsetatud pardikoibasid
• Serveerimiseks granaatõunaseemneid soovi korral
• Värsket hakitud peterselli
Ahjus valmistatud punane kapsa jaoks
• 700 g punast kapsast tükeldatuna
• 200 g rohelisi õunu nt Antoonovka vm, koorituna ja tükeldatuna
• 200 g sibulat hakituna
• Paar küüslauguküünt hakituna
• Näpuotsaga jahvatatud muskaatpähklit kaneeli ja nelki
• 2-3 sl pruuni suhkrut
• 2 sl punase veini äädikat
• 2 sl võid
• Soola ja värsket jahvatatud pipart
Hasselbacki bataatide tarbeks
• 2-3 pikemat ja peenemat bataati
• 2-3 sl oliiviõli
• 2-3 küüslauguküünt
• Soola ja pipart
Valmistamine
1. Punase kapsa valmistamiseks eemalda esmalt kapsalt välimised lehed, lõika kapsas sektoriteks, eemalda jämedad rootsud ning lõika kapsas ribadeks. Laota osa tükeldatud kapsast ahjupoti põhjale ja puista peale soola ja pipart. Lisa hakitud sibul ja õunad ning küüslauk koos vürtside ja suhkruga. Korda sama valemi järgi jaotust, kuni kõik ained on kihiti potti laotud. Kalla potti veiniäädikat ning aseta võitükid kõige peale. Pane ahjupotile kaas peale ning lase küpseda eelkuumutatud ahjus 150 kraadi juures 2-2,5 tundi. Sega paar korda kapsast küpsemise ajal.
2. Hasselbacki bataatide valmistamiseks lõika bataadidele terava noaga tihedalt sisselõiked nii, et alumine osa jääb lahti lõikamata. Sega oliiviõli purustatud küüslaugu ning soolaga ning pintselda või piserda bataate küüslauguõliga. Tõsta 200 kraadini kuumutatud ahju ja rösti umbes 40 minutit. Tõsta ahjust välja, pintselda veel korra õliga ning rösti veel 10-20 minutit.
3. Pardikoivad valmista vastavalt pakendi juhistele ehk siis tõsta ahju 220 kraadi juurde ca 15-20 minutiks. Serveeri pardikoibi koos punase kapsa, verikäki-kõrvitsa salati ja bataadiga. Soovi korral puista pardikoibadele granaatõunaseemneid ja värsket hakitud peterselli.