Rohelise herne püreesupp krõbeda peekoni ning odrakruupidega ja singivahuga vastlakuklid
Sel aastal jäävad vastlakuul pikad liud tegemata, kuid hernesuppi ja kukleid võib sellegipoolest süüa.
Krõbeda Oskari E-vaba peekoniga kevadiselt kerge herne püreesupp ja singivahuga pehmed kuklid on maitsvad alternatiivid traditsioonilistele vastlaroogadele.
Nagu hoiatab Tuuli Mathisen, võib külmutatud herneste magusmahe maitse kombineerituna soolaka krõbeda peekoniga üsna kergelt sõltuvussuhteks üle minna.
Soolased vastlakuklid E-vaba fileesingiga peaksid maitsema nii suurtele kui väikestele singisõpradele.
Kogused ja juhised leiad siit või külasta https://tuuliretseptid.ee/
Usinamad leiavad blogist ka kuklitaigna retsepti!
Rohelise herne püreesupp
Kogus: 4-le
400 g rohelisi herneid (sügavkülmutatuna)
2 keskmist kartulit, tükeldatuna
Suur peotäist rohelist sibulat koos valge osaga, hakituna
30 g võid
1 l kanapuljongit (valmista ka kontsentraadist või puljongikuubikust)
150 g Oskari E-vaba suitsupeekonit
Soola ja värskelt jahvatatud musta pipart
Supi valmistamiseks sulata potipõhjas keskmisel kuumusel või. Tõsta sinna sisse hakitud roheline sibul ja hauta vaiksel kuumusel mõned minutid. Kalla juurde rohelised herned, kartul ja puljong ning lase keema tõusta. Alanda kuumust ja keeda ca 10-15 minutit, kuni kartul on pehme.
Püreesta supp saumikseriga. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga. Siidisema tulemuse saavutamiseks võid supi nüüd läbi sõela veel ajada.
Tõsta peekoniribad pannile ja prae mõlemalt poolt krõbedaks. Tõsta kõrvale, nõruta üleliigne rasv majapidamispaberil ja tükelda vajadusel väiksemaks.
Serveerides tõsta taldrikule kulbitäis hernesuppi ja säti sinna peale krõbedat peekonit. Puista peale veel hakitud rohelist sibulat, viimistle värskelt jahvatatud musta pipraga ja serveeri kohe.
Singivahuga vastlakuklid
Kuklite valmistamisel võid kasutada valmiskujul müüdavaid täitmata kukleid või siis need ka ise valmistada. Piilu Tuuli blogisse!
Singivaht:
2 dl 35%-list koort
200 g toorjuustu, toasoojana
150 g Oskari E-vaba fileesinki, hakituna
Hakitud värsket tilli
Soola ja pipart
Soovi korral sidrunipipart või sidrunimahla
Pisut mädarõigast
Vahusta toasoe toorjuust ja koor kohevaks vahuks. Sega juurde hakitud sink ja till. Maitsesta soola ja pipraga ning soovi korral lisa sidrunipipart, sidrunimahla ja/või riivitud mädarõigast. Lõika kuklitel väike ülemine osa peale ära ja säti sinna 1-2 sl singivahtu ja aseta „kaas“ sinna peale.
Naudi kohe!