Oskari peekonirull krõbedate sinepi-küüslaugu kartulilapikute ja peekonisse mässitud spargliga
Eelseisvad pühad on mõnus aeg perega koos olemiseks, nautimiseks ja puhkuseks. Tasub võtta hetk ja poenimekiri pisut varem valmis teha. Hea ja paremaga pidulaud ei nõua suuri ettevalmistusi, vaid osavat planeerimist. Tuuli Mathisen on Oskari tootevalikust leidnud vähese vaevaga valmiva ja eriliselt hõrgu liharoa.
Porcettast inspireeritud peekonirulli juurde soovitab ta sättida ahjus krõbedaks küpsetatud sinepi-küüslaugu kartulilapikuid ja peekonisse keeratud sparglit.
Pikemalt saad lugeda: https://tuuliretseptid.ee/…/moned-ideed-joululauale-sattim…/
Retsept ise on järgmine:
Krõbedad sinepi-küüslaugu kartulilapikud
4-le
Koostisosad
1 kg soovitavalt ühesuuruseid väiksemaid kartuleid
2 sl oliiviõli
2 sl täisterasinepit
3 küüslauguküünt peenestatuna
2 tl mett
½ tl kuivatatud tüümiani
Soola ja pipart
Valmistamine
Keeda soolaga maitsestatud vees kartuleid umbes 15 minutit, kuni nad on peaaegu pehmed. Kurna ja jahuta veidi. Sega kausis kokku oliiviõli, sinepi, küüslauk, mesi ja tüümian. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta kartulid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja vajuta kas kööginoa küljega või kartulinuiaga lamedaks. Piserda igat kartulilapikud sinepi-küüslaugukastmega. Tõsta eelkuumutatud ahju 200 kraadi juurde ja küpseta umbkaudu 15-20 minutit, kuni kartulite pind on kuldne ja krõbe. Soovi korral võid küpsemise lõpuosas kartulitele peale puistata ka riivitud parmesani juustu. Tõsta ahjust ja serveeri kohe.
Sparglid peekonis
4-le
Koostisosad
400 g värskeid spargleid
100 g Oskari toorsuitsupeekonit
Soola ja pipart
Oliiviõli
Sidrunimahla
Valmistamine
Puhasta sparglid ja vajadusel koori alumine puitunud osa kartulikoorimisnoaga. Keera iga spargli ümber üks viil Oskari toorsuitsupeekonit. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel oliiviõli ja prae siis pannil peekonisse keeratud spargel mõne minut jooksul mõlemalt poolt kergelt läbi. Maitsesta soola, pipra ja tibakese sidrunimahlaga. Serveeri kohe.