Röstitud kõrvitsa salat verikäki ja pohlakastmega
Maitsev ja väga toitainerikas verikäkk sisaldab lisaks valgule meile nii olulisi rauda, tsinki ja B12 vitamiini.
Tuuli Mathisen soovitab oma blogis Ise tehtud. Hästi tehtud. verikäkki praadimise asemel röstida - nii jääb toit tervislikum.
Uudista retsepti siitsamast või piilu: https://tuuliretseptid.ee/…/verikakisalat-rostitud-korvits…/
Verikäki ja röstitud kõrvitsa salatiks on Sul vaja:
150 g Oskari Kahe peki verikäkki
300 g kõrvitsat
100 g beebispinatit v muud salatit
Pohlamoosi
Õunamahla
Soola, pipart
Oliivõli
Sidrunimahla
Piserda kõrvitsatükid oliivõliga, maitsesta soola ja pipraga. Rösti ahjuplaadil 200 C juures 15-20 min, kuni kõrvits on pehme ja kergelt pruunistunud.
Rösti verikäkiviile ahjus 150 C juures kuni need krõbedad. Sega salatilehed oliivõli ja sidrunimahlaga läbi. Laota vaagnale. Säti sinna peale röstitud kõrvits ja verikäkirattad. Sega pohlamoos õunamahlaga vedelamaks ja kalla salatile. Viimistle musta pipraga.