OSKARI

LUGU

1991

asutamine

Oskari lihatööstus asutati 1991. aastal Viljandimaal, endises Saarepeedi kolhoosi piimameierei hoones, mis oli ehitatud juba 1926. aastal. Ettevõte kandis algusaastatel hoopis nime Timber ning alustas väikese meeskonnaga – töötajaid oli kõigest paar-kolm.

1991
1992

Esimene suitsusink

1992. aasta valmis esimene suitsusink. Algne plaan oligi keskenduda ainult sinkidele, kuid peagi saadi aru, et lõikeid jääb üle – nii hakati vanaema köögikombainiga valmistama ka esimesi singivõideid. Esimesed tooted jõudsid müügile Tallinna ja Tartu esimestesse erapoodidesse ning muidugi Viljandisse. Kuna kogused olid algselt väikesed, viidi kaup vanaisa Žiguli järelkäruga oma jõududega kohale.

1992
1993

Esimene Mündi täissuitsuvorst

1993. aastal hakati valmistama Mündi täissuitsuvorsti, mis on püsinud meie sortimendis tänaseni. See teeb Mündi vorstist meie kõige pikaajalisema ja järjepidevama toote.

1993
1994

Timberist sai Oskar

1994. aastal vahetas ettevõte nime – Timberist sai Oskar.

1994
1995

Esimene juurdeehitus

1995. aastal laiendati esmakordselt endist piimameiereid – valmisid uued laopinnad, mis andsid ettevõttele võimaluse kasvada ja tootmist paremini korraldada. Nii alustati samal aastal ka viilutatud toodetega.

1995
2000

Lihapoed Viljandis ja Tartus

2000. aastal avasime kaks lihapoodi: Viljandis Lossi tänaval ning Tartus Riia tänaval.

2000
2002

Eesti lihatöötlejate assotsatsioon

2002. aastal asutasime koos teiste lihatööstustega Eesti Lihatöötlejate Assotsatsioon (ELA), mis tõi turule märgi Aus Kaup. See märk kinnitas tarbijatele, et tootes ei ole kasutatud kondilihamassi.
Oskar ei ole oma toodetes kunagi lihamassi kasutanud ning on andnud kindla lubaduse, et ei kavatse seda ka tulevikus teha.

2002
2003-2004

Teine juurdeehitus

2003.-2004. aastal toimus Oskaris teine suurem laiendus. 2003 valmisid uued lihalõikuse ruumid ja laopinnad. 2004 aga lisandus pakenduse, viilutamise, komplekteerimise ja väljastuse osa. See samm andis tootmisele täiesti uue mastaabi ja võimalused.

2003-2004
2007

Kolmas juurdeehitus

2007. aastal toimus Oskaris järgmine laiendus – suurendati pakendamise ja väljastusala, et toetada kasvavat tootmist ja nõudlust.

2007
2008

E-vabad tooted

2007. aastal hakkas Oskar esimese lihatootjana Eestis pakkuma E-vabu lihatooteid. See oli samm teadliku tarbimise poole, andes klientidele võimaluse valida tooted, millele ei ole lisatud kunstlikke e-ained.

2008
2015

Sous-vide tehnoloogia

2015. aastal tõi Oskar esimesena Eestis turule sous-vide ehk kauaküpsetatud tehnoloogia. Koos sellega jõudsid poodidesse ka esimesed rebitud liha tooted, mis pakkusid tarbijatele täiesti uue maitseelamuse ja mugava viisi kvaliteetset liha nautida.

2015
TÄNA

OSKAR TÄNA

Oskarist on tänaseks saanud ettevõte, keda usaldavad tuhanded pered üle Eesti. Me seisame alati päris liha, lihamassi mittesisaldamise ja E-vabade toodete eest. Samal ajal üritame pidavalt luua uusi lahendusi, mis viivad meid tulevikku.

TÄNA