Oskari kauaküpsetatud lambapraad, Seente ja karamelliste sibulatega orsoto ja Värske salat hurmaa, granaatõunaseemnete ja fetajuustuga

Sous vide meetodil ehk pikalt madalal temperatuuril küpsetatud lambapraad on pakendis koos praeleemega, millest saab valmistada lihale seltsiks maitsva kastme.
Lihale on ideaalseks lisandiks seente ja karamelliste sibulatega odrakruupidest orsoto. Prae juurde valmista värske ja värvikirev magusa alatooniga hurmaa-granaatõunasalat, kuhu on sätitud soolakat fetajuustu.

Seente ja karamelliste sibulatega orsoto
Neljale

Koostisosad
• 1 pakk Oskari lambapraadi
Karamellised sibulad
• 2-3 punast sibulat õhukeste poolratastena
• 2-3 sl oliiviõli
• Soola
Orsoto
• 4 dl odrakruupe
• 1 sibul hakituna
• 2-3 küüslauguküünt hakituna
• 8 dl kana- või veisepuljongit
• 1 dl valget veini
• 400 g seeni tükeldatuna
• Värsket tüümiani hakituna
• Serveerimiseks rukolat
• Oliiviõli
• Soola ja pipart
• Tubli sorts trühvliõli soovi korral

Valmistamine
1. Karamelliste sibulate jaoks kuumuta pannil vaiksel kuumusel õli ning prae sibulaid nõrgal tulel umbes 30 minutit, kuni nad on karamellistunud. Maitsesta soola ja pipraga.
2. Kuumuta teisel pannil keskmisel kuumusel oliiviõli ning prae pannil seeni koos mõne tüümianioksaga. Prae kuni seened on läbi küpsenud. Maitsesta soola ja pipraga ning tõsta kõrvale.
3. Orsoto valmistamise jaoks loputa esmalt odrakruubid külma vee all. Nõruta sõelal. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli. Prae sibulat umbes 7-8 minutit, lisa siis küüslauk ja hauta need koos läbi. Lisa pannile sõelal kuivemaks nõrutatud odrakruubid ja kuumuta õli sees korraks läbi. Kalla siis pannile vein ja lase korraks keema tõusta. Lisa puljong, lase keema tõusta, alanda siis kuumust ja hauta siis vaiksel kuumusel kaane all umbes 30-40 minutit, kuni kruubid on soovitud pehmusega. Lisa pool eelnevalt praetud seentest, sega läbi ja hauta veel veidi. Maitsesta orsoto soola ja pipraga. Serveerides tõsta orsoto taldrikule või vaagnale, lisa ülejäänud seened, karaemellised sibulad ja rukola. Nirista soovi korral üle veel trühvliõliga või tavalise oliiviõliga ja serveeri koos lambalihaga.

Värske salat hurmaa, granaatõunaseemnete ja fetajuustuga
Neljale

Koostisosad
• 100 g beebispinatit
• 1 hurmaa viilutatuna
• 1 punane sibul poolratastena
• 1 granaatõuna seemned
• 100 g fetajuustu
• Soola ja pipart
Salatikaste
• 2 sl sidrunimahla
• 1 tl mett
• 3-4 sl oliiviõli
• Soola ja pipart
Valmistamine
1. Esmalt sega kokku salatikaste. Nirista beebispinat üle umbes poole salatikastmega. Laota spinat salativaagnale. Säti sinna peale hurmaaviilud, punase sibula poolrattad, väiksemaks murendatud fetajuust ja granaatõunaseemned. Nirista peale ülejäänud salatikaste. Serveeri kohe.