Magusalt vürtsikas pepperonipitsa

Ei usu? Pead proovima! Pepperonipitsa on eriliselt hea, kui piserdad seda vedela meega ja kaunistad ohtra värske basiilikuga. Kõik muu hea ja parem on ostunimekirjas kenasti kirjas.

Keera köögis lemmikmuusika valjemaks ja alusta tainast. Algajatel tavaliselt veab, seega ära muretse liialt, kui pärmitainast esmakordselt katsetad.

Sul läheb vaja

• 2,5 dl vett
• 5,5-6 dl jahu
• 25 g pärmi
• 4 sl mett
• 3 sl oliivõli
• 2 tl soola

Sulata pärm käesoojas vees. Lisa sool ja mesi (võib soovi korral asendada suhkruga). Lisa jahu ja sõtku ühtlaseks. Viimasena lisa õli ja sõtku veel, kuni tainas tuleb ilusti kausi küljest lahti. Vormi tainas palliks, pane kaussi, mille katad puhta köögirätikuga, ja pane sooja kohta seisma, kuni pall on kerkinud vähemalt kahekordseks. Kui soovid taina nö ette valmistada, siis kata kauss toidukilega ja pane üleöö külmkappi seisma. Võta paar tundi enne küpsetamist välja, et see jõuaks toatemperatuurini soojeneda.

Katte jaoks kirjuta poenimekirja

• Oskari Pepperoni täissuitsuvorst (viilud või lõika ise)
• Purk purustatud tomateid
• Kontsentreeritud tomatipasta
• Basiikupesto (eriti hea, kui värske)
• Tšillihelbed
• Mozzarella
• Parmesani juust (sobib mu kõvem juust)
• Jalapenod
• Punt värsket basiilikut
• Vedel mesi
• Oliivõli
• Pärm
• Nisujahu

Kui tainas on kerkinud, jaga see kaheks (või kui on ühe suure pitsa soov, jäta see etapp vahele). Sõtku jahusel pinnal läbi ja vormi kenaks palliks. Lase sel veel kerkida, siis venita kerkinud pall lamedaks kettaks - kõigepealt laua peal, hiljem käte vahel. Sümmeetrilisus pole eesmärk.

Aseta tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile,
Edasised kogused on maitse ja silma järgi. Kindlasti sega purustatud tomatitele hulka pisut tomatipastat, oliivõli, soola ja pipart.

Piserda õhukeseks rullitud tainas kergelt oliivõliga ja määri sellel õhuke kiht tomatisegu, tõsta sellele lusikaga pestotäpid, raputa üle tšillihelvestega. Järgiseks kihiks kata pitsa Oskari pepperoniviiludega. Rebi mozzarellast tükid ja riivi kõvem juust, laota pitsale. Sööjaid arvestavalt jaga jalapenorattad. Kui peres on põngerjaid, kes vürtsikast ei hooli, kasuta jalapenot ja tšillihelbeid vaid osal pitsast.

Küpseta sõltuvalt ahjust u 15 minutit 220-kraadises ahjus. Kui Sul on pitsarežiim, kasuta seda. Kui ei, siis viimased viis minutit särista 180 kraadisel altkuumusel. Valmis pitsa kata hakitud basiilikulehtede ja vedela meega. Naudi kohe!