Külluslik vaagen verivorstide, mulgipudruvorstide ja sooja rooskapsa-kõrvitsasalatiga

Koostisosad

  • 1 pakk Oskari Päkapiku verivorste
  • 1 pakk Oskari mulgipudru vorste
  • 400 g rooskapsaid puhastatuna ja poolitatuna
  • 2 küüslauguküünt hakituna
  • 4 viilu Oskari viie päeva peekonit tükeldatuna
  • 400 g muskaatkõrvitsat puhastatuna ja tükeldatuna
  • Õli
  • Soola ja pipart
  • 3 sl vedelat mett
  • Pohli või jõhvikaid

Valmistamine

  • Sega poolitatud rooskapsad küüslaugu, peekoni, õli, soola ja pipraga. Laota ahjuplaadile ühtlase kihina. Sega ka tükeldatud muskaatkõrvits õli, soola ja pipraga ning laota sinna kõrvale ahjuplaadile. Tõsta ahjuplaadile või -vormi ka verivorstid ja mulgipudruvorstid. Krõbedama tulemuse jaoks võid vorste enne õliga piserdada.

 

  • Küpseta eelkuumutatud ahjus 190-200 kraadi juures 25-30 minutit, kuni köögiviljad hakkavad pruunistuma ja vorstid on kuldse kooriku saanud. Vajadusel pikenda küpsetusaega. Võid ka vahepeal köögiviljad ahjuplaadilt ära tõsta ja vorste veel pruunistada.

 

  • Nirista rooskapsastele ja kõrvitsale vedelat mett ja sega läbi. Tõsta vaagnale rooskapsad ja kõrvits ning kaunista värskete pohlade või jõhvikatega. Tõsta sinna kõrvale ka ahjus krõbedaks küpsenud vorstid ja serveeri kohe.

 

  • Juurde võid pakkuda värskeid salateid, hautatud hapukapsast, kõrvitsasalatit või muud meelepärast.

Külluslik vaagen verivorstide, mulgipudruvorstide ja sooja rooskapsa-kõrvitsasalatiga