
OSKARI
LUGU
Meie lugu
Oskari lihatööstuse juured ulatuvad aastasse 1991, mil Viljandimaal, endises Saarepeedi kolhoosi piimameierei hoones, pandi alus ettevõttele, mille eesmärk oli pakkuda eestlastele võimalikult kvaliteetseid lihatooteid. Esimestel aastatel tunti meid nimega Timber, kuid juba 1994. aastal sündis nimi, mis on tänaseks saanud tuntuks ja armastatuks üle Eesti – Oskar.

Innovatsiooni eestvedajad
Kuigi Oskar on juurtega kindlalt traditsioonis, oleme alati vaadanud ka tulevikku. Oleme olnud Eestis paljude uuenduste algatajad:
- esimene tootja, kes tõi turule grillsteigid;
- esimene, kes lõi E-vabade lihatoote sarja;
- esimene sous-vide ehk kauaküpsetatud tehnoloogia tutvustaja ning rebitud liha valmistaja.
See näitab, et me ei järgi trende, vaid loome neid.

asutamine
Oskari lihatööstus asutati 1991. aastal Viljandimaal, endises Saarepeedi kolhoosi piimameierei hoones, mis oli ehitatud juba 1926. aastal. Ettevõte kandis algusaastatel hoopis nime Timber ning alustas väikese meeskonnaga – töötajaid oli kõigest paar-kolm.
Esimene suitsusink
1992. aasta valmis esimene suitsusink. Algne plaan oligi keskenduda ainult sinkidele, kuid peagi saadi aru, et lõikeid jääb üle – nii hakati vanaema köögikombainiga valmistama ka esimesi singivõideid. Esimesed tooted jõudsid müügile Tallinna ja Tartu esimestesse erapoodidesse ning muidugi Viljandisse. Kuna kogused olid algselt väikesed, viidi kaup vanaisa Žiguli järelkäruga oma jõududega kohale.
Esimene Mündi täissuitsuvorst
1993. aastal hakati valmistama Mündi täissuitsuvorsti, mis on püsinud meie sortimendis tänaseni. See teeb Mündi vorstist meie kõige pikaajalisema ja järjepidevama toote.
Timberist sai Oskar
1994. aastal vahetas ettevõte nime – Timberist sai Oskar.
Esimene juurdeehitus
1995. aastal laiendati esmakordselt endist piimameiereid – valmisid uued laopinnad, mis andsid ettevõttele võimaluse kasvada ja tootmist paremini korraldada. Nii alustati samal aastal ka viilutatud toodetega.
Lihapoed Viljandis ja Tartus
2000. aastal avasime kaks lihapoodi: Viljandis Lossi tänaval ning Tartus Riia tänaval.
Eesti lihatöötlejate assotsatsioon
2002. aastal asutasime koos teiste lihatööstustega Eesti Lihatöötlejate Assotsatsioon (ELA), mis tõi turule märgi Aus Kaup. See märk kinnitas tarbijatele, et tootes ei ole kasutatud kondilihamassi.
Oskar ei ole oma toodetes kunagi lihamassi kasutanud ning on andnud kindla lubaduse, et ei kavatse seda ka tulevikus teha.
Teine juurdeehitus
2003.-2004. aastal toimus Oskaris teine suurem laiendus. 2003 valmisid uued lihalõikuse ruumid ja laopinnad. 2004 aga lisandus pakenduse, viilutamise, komplekteerimise ja väljastuse osa. See samm andis tootmisele täiesti uue mastaabi ja võimalused.
Kolmas juurdeehitus
2007. aastal toimus Oskaris järgmine laiendus – suurendati pakendamise ja väljastusala, et toetada kasvavat tootmist ja nõudlust.
E-vabad tooted
2007. aastal hakkas Oskar esimese lihatootjana Eestis pakkuma E-vabu lihatooteid. See oli samm teadliku tarbimise poole, andes klientidele võimaluse valida tooted, millele ei ole lisatud kunstlikke e-ained.
Sous-vide tehnoloogia
2015. aastal tõi Oskar esimesena Eestis turule sous-vide ehk kauaküpsetatud tehnoloogia. Koos sellega jõudsid poodidesse ka esimesed rebitud liha tooted, mis pakkusid tarbijatele täiesti uue maitseelamuse ja mugava viisi kvaliteetset liha nautida.
OSKAR TÄNA
Oskarist on tänaseks saanud ettevõte, keda usaldavad tuhanded pered üle Eesti. Me seisame alati päris liha, lihamassi mittesisaldamise ja E-vabade toodete eest. Samal ajal üritame pidavalt luua uusi lahendusi, mis viivad meid tulevikku.