Peekon&munad tomatimoosi ja avokaadoga

Maitsvaks tomatimoosiks läheb sul vaja:
- 500g kirsstomateid
- 2 küünt küüslauku
- 2 spl suhkrut
- 2 spl värsket laimimahla
- 1 spl õunaäädikat
- 1/4 tl soola
- 1/4 tl pipart


Vali pliidil keskmine kuumus. Pane koostisosad potti. Kuumuta hoolikalt segades kuni tomatid on pehmed ja liigne mahl aurustunud. Selleks kulub ca 15 minutit. Jahuta! Vala segu blenderisse ja purusta ühtlaseks moosiks. Lase toatemperatuuril jahtuda ja säilita külmikus kinnises purgis.

Röstsaia valmistamiseks võta suurem pann ja Oskari peekoniviilud. Prae mõõdukal kuumusel, kuni rasv eraldunud ja peekon krõbe. Nõruta paberrätil liigne rasv!
Prae munad, viiluta avokaado õhukesteks viiludeks. Rösti saiaviil ja määri sellele moosi, aseta peale avokaado, peekon ja muna. Raputa üle soolahelveste ja pipraga. Serveeri rukola, basiiliku, tomativiilude ja rohelise sibulaga.